Recente opdrachten

Outsider Art op de bouwplaats / feb 2019 – heden

Samen met bouwbedrijf Van Wijnen, atelier de Wijde Doelen en kunstenares Doreen Olario ontwerp ik bouwdoeken bedrukt met kleurrijke Outsider Art. Door de bouwplaatsen van Van Wijnen te voorzien met vijf prachtige Outsider Art kunstwerken, maken wij niet alleen de talenten zichtbaar van Nederlandse outsider kunstenaars, maar zorgen we er ook voor dat de bouwplaatsen visueel aantrekkelijke en sociaal waardevolle plekken worden. Zo wordt de leefomgeving kleurrijker, laten we omwonenden genieten van bijzondere kunst en geven we erkenning aan outsider kunstenaars. Het is een mooie manier om het motto van Van Wijnen; ‘Samen bouwen we aan ruimte voor beter leven’ uit te dragen. Foto’s volgen binnenkort.


Van Outsider Art naar Street Art / aug 2018 – heden

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is PHOTO-2018-12-19-21-27-18_1-768x1024.jpg
Outsider Art muur van kunstenaar Derk Wessels

Street art project waarin ik Outsider Art, oftewel kunst van kunstenaars met een verstandelijke of psychiatrische beperking, gebruik om Utrechtse muren en straten mooier en kleurrijker te maken. Met dit initiatief wordt de kunst van deze bijzondere kunstenaars zichtbaar voor een groot publiek en hoop ik te laten zien hoe krachtig het is als we ons richten op mensen hun talent in plaats van hun beperking. Het initiatief heeft op 25 september 2018 de Awesome Utrecht prijs gewonnen. Op 17 december 2018 is de eerste Outsider art muur gemaakt op Lauwerecht 55, Utrecht.

In samenwerking met Reinaerde atelier ‘De Wijde Doelen’ en Maison Savant.

Laatste nieuws: 

http://utrechtwest.hu.nl/het-bijzondere-verhaal-over-de-vogelpiet/

https://indebuurt.nl/utrecht/nieuws/tof-utrecht-krijgt-er-een-hele-bijzondere-muurschildering-bij~84886/

https://www.stadsbladutrecht.nl/nieuws/algemeen/574266/utrechtse-outsider-artists-exposeren-

https://indebuurt.nl/utrecht/genieten-van/maaike-en-raymond-gaan-de-stad-opfleuren-met-muurschilderingen-van-outsiders~71979/


Onderzoek ‘Wat werkt in kunst- en cultuurprojecten voor de integratie van statushouders’ / juli – dec 2018

In samenwerking met het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA), Movisie en het Kennisinstituut Integratie en Samenleving (KIS) onderzocht ik de werkzame elementen van kunst- en cultuurprojecten voor de integratie en participatie van statushouders. Zowel de succesfactoren van projecten worden onderzocht, als de ervaren belemmeringen en randvoorwaarden.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is 1.Opening-expositie-participatieproject-FryslânPhoto--1024x576.jpg
Opening expositie intercultureel project FryslânPhoto

De kennis kan in de toekomst gebruikt worden voor kwaliteitsverbetering en verduurzaming van initiatieven voor statushouders. Zo weten we steeds beter dat wat we doen ook werkt. Daarnaast willen we het het onderzoek overheden en fondsen stimuleren om soortgelijke succesvolle initiatieven vaker te voorzien van structurele financiering.  Er is een analysekader en infographic ontwikkelt op basis van bestaande literatuur en onderzoek en op basis van verkregen praktijkkennis van bestaande en succesvolle kunst – en cultuurprojecten voor statushouders. Tevens zijn er artikelen over uitgekomen en is er een Social Art Lab bijeenkomst geweest. 

https://www.kis.nl/publicatie/culturele-interventies-gericht-op-volwassen-statushouders

https://www.lkca.nl/cultureel-kapitaal/inburgeren-moeilijk-cultuursector-geef-nieuwkomers-een-steuntje-in-de-rug

OpdrachtgeverLandelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA)


Artikel ‘Wachten op het vonnis van de gemeente’ / dec 2018

Artikel over de gevolgen van aanbestedingen voor buurtontwikkeling en het werk van sociale professionals in de wijk.

https://www.buurtwijs.nl/content/wachten-op-het-vonnis-van-de-gemeente

Opdrachtgever: Buurtwijs; online platform voor buurtontwikkeling


Zomerondernemer regio Utrecht / jaarlijks van jan – sept

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is e21e4aad-8b1e-421f-b932-96589a6ecfaf-original-2-1024x683.jpg
Winnaars landelijke finale ZomerOndernemer 2018

Coördineren en uitvoeren van een summerschool voor jongeren tussen de 15 en 22 jaar die het zelfstandig ondernemerschap willen onderzoeken. Verkrijgen van financiering bij bedrijven en gemeenten. Werven van jongeren en zelfstandig ondernemers die de jongeren coachen. Geven van de driedaagse training. Organiseren van verdiepende werkcolleges en de slotbijeenkomst. 

Opdrachtgever: Stichting The New Entrepreneur

Laatste nieuws: 

https://www.stadsbladutrecht.nl/nieuws/algemeen/543491/utrechtse-fleur-huijs-verkozen-tot-beste-zomerondernemer-2018

https://www.stadsbladutrecht.nl/nieuws/algemeen/498129/fleur-en-jonna-zijn-winnaars-zomerondernemer